Tärnaby Fjällhotell

Tärnaby Fjällhotell var första anläggning att ansluta sig till Mervärde Hemavan Tärnaby. Gäster som bor på hotellet, i lägenheter eller i vandrarhemsrum bidrar genom att 10 kr/rumsnatt går till Mervärde.
På anläggningen har gästerna även möjlighet att runda upp notan i Restaurang Backfickan och Pub Gäutan, och därigenom bidra till Mevärde.

 

Våra gäster önskar sig fler och bättre aktiviteter. Ofta är det saker som inte går att koppla till en enskild aktör eller enskilt företag. Det är därför Mervärde är så bra, då kan många bidra till det som många behöver! Vi vill ju också att Tärnaby skall utvecklas, även om det inte är just våra egna produkter och tjänster, det gynnar oss alla.För oss är det därför självklart att vara med!

Birgitta Corin

Tidigare VD, Tärnaby Fjällhotell

Anders. bistro

Varje gäst som köper en varmrätt
på Anders. bistro bidrar till Mervärde.

 

2 kr/varmrätt, det är en förhållandevis liten summa för varje gäst, men de effekter och investeringar som det kan innebära när alla bidrar är desto större. För oss känns det inte alls svårt att börja med detta på en gång

Anders Persson

Ägare, Anders. bistro

Fler exempel på företagare som jobbar med mervärde

På  ICA Fjällboden jobbar man med utvalda varor. 1 kr från varje såld Redbull går till Mervärdet. Dessutom har kunden möjlighet att välja Mervärdes-påse, och därigenom bidra.

Stig Strands anläggning Trolltunet har valt att lägga mervärdet på skoteruthyrningen.

Hemavans Högfjällshotell jobbar med mervärde på samma sätt som de andra boendeanläggningarna, det vill säga 10 kr/rumsnatt.

Även på VJB Järnhandel jobbar man med Mervärde på utvalda varor. Alla som köper deponisäckar på rulle bidrar till mervärde.