Med Investardagarna vill vi visa upp fjälldestinationen Hemavan Tärnaby och dess potential. Dagarna riktar sig till investerare från Sverige, Norge och Finland. Finansiärer, intressenter, organisationer och företagare.
Beslutsfattare från både Storumans kommun och Länsstyrelsen finns på plats samt regionala företrädare och representanter från det lokala näringslivet/besöksnäringen. Du får chans att byta kontakter, ta del av vad som gjorts och vad som planeras –  samt äta gott tillsammans med oss.

Tisdag 20:e september

Bilburna deltagare samlas vid Tärnaby Fjällhotell där vi tar en gemensam buss kl 11.30 upp till Hemavan för att äta lunch på Nannas Kök och Bar, kl. 12:00.
Deltagare som anländer med flyg hämtas med bil enligt överenskommelse.

Kl.13:00 Åker vi gemensamt ut på en guidad visning med buss i området där ni får lyssna, se och möta ägarna till Hemavans Ski Lodge, Hemavan Bilverkstad, Hemavans Wärdshus och Fjällkedjan på platsen för deras investeringar.

Ca 15:00 Kaffe/the på Hemavans Högfjällshotell där vi möter de nya ägarna Kristoffer Lundström och Tobias Lindfors som berättar om sina tankar kring förvärvet och utvecklingen av Högfjällshyllan. Hemavan Alpints VD Thomas Ringbrant och styrelseordförande Christian Björklöf delar med sig av bolagets framtida visioner.

17:00 avgår bussen mot Tärnaby där vi avslutar vår visning genom att besöka ett område på Tärnabyhyllan som exploateras av Ulrika Ahrrenius. Incheckning. Tillgång till dusch och bastu finns samt att Pub Gäutan är öppet för den som vill umgås.

19:00 Samling i Pub Gäutan/Tärnaby Fjällhotell med godsaker, film, snack, fjällglimtar och små korta presentationer med hjälp av Pia Sjögren som håller i den röda tråden.

20:00 Höstinspirerad middag i tre delar med utrymme för samtal och trevlig samvaro.

Onsdag 21:a September

Dagens tema: Framtid! Moderator: Pia Sjögren

08:30 Destinationsbolaget Visit Hemavan Tärnaby, Sofi Marberg och Elisabet Jonsson.
Bildkavalkad och #riktiga fjäll: tankar kring hur vi kommunicerar Hemavan Tärnaby över året.
Storumans Kommun med Sonja Eliasson och Jimmy Lindberg startar upp dagens program där vi får ta del av planer och visioner. Bensträckare och pratstund – kaffe/the för de som önskar.

10:30 Kommunikation till och från Hemavan Tärnaby – en viktig faktor för långsiktig utveckling av destinationen.
Isabella Forsgren/INAB samt Reidar Ryssdal/Rana utviklingsselskap kommer att ge oss en aktuell bild över frågor kring kommunikation och infrastruktur från öst till väst.  Allt från färjetrafiken över kvarken, E12 och till den planerade storflygplatsen i Mo i Rana.

11:30 Arkitekt Hans Murman berättar hur det är att driva projekt i fjällvärlden.
Bensträckare!

12:00 Ett samlat erbjudande till investeraren. Presentation av Kreditgarantiföreningen, Norrrlandsfonden och Almi.
Storumans Kommuns kommunalråd Tomas Mörtsell avrundar 2016 års investerardagar som avslutas med gemensam lunch på Tärnaby Fjällhotell.

Varmt välkomna till vackra höstfjäll!

Frågor och tankar inför dagarna?
Kontakta Sofi Marberg sofi.marberg@hemavantarnaby.se eller Mona Olovsson mona.olovsson@storuman.se.