Destination Visit Hemavan Tärnaby fortsätter leverera Värdskapsmästare utifrån de riktlinjer som vi gemensamt med företagen arbetat fram. Ett av de utmärkande dragen för värdskap i Hemavan Tärnaby är att de gäster som kommer hit ska få ett bra bemötande av engagerad personal som har god kunskap om området, oavsett vem de möter. Till grund för vem som får ta emot utmärkelsen Värdskapsmästare är också de tre värdeorden vägledande ”välkomnande” ”personligt” och ”stolt”.

2019 års värdskapsmästare i Hemavan Tärnaby är:

Eva Helleberg Hemavan Alpint med motiveringen:
Eva i sin roll som ansvarig för stugservice på Hemavan Alpint har alltid ett leende på läpparna och ger alltid bästa tänkbara service till alla hon möter. Hennes kunskap om området och positiva utstrålning bidrar starkt till att gästerna känner sig nöjda, hon ser inga hinder utan bara lösningar, det är värdskap i världsklass.

Birgitta Corin Tärnaby Fjällhotell med motiveringen:
Det goda värdskapets mästare! Som gäst känner man sig alltid uppmärksammad när Birgitta på sitt högst naturliga pigga sätt välkomnar sina gäster. Birgitta har under alla år i Hemavan Tärnaby brunnit för att sprida kunskap om värdskap och hennes engagemang har inte bara gett effekt på hennes egen året om öppna anläggning Tärnaby Fjällhotell utan i hela destinationen.

Uppmärksammades med diplom och blommor
Förra veckan träffade vi Eva och Birgitta och fick lämna över diplom och blommor. Båda två var tacksamma för att de blivit nominerade och även utsedda till vinnare och som Birgitta sa är det en stor ära att få ta emot ett sådant pris. Båda två delade med sig av hur de själva ser på det här med värdskap. Evas tips är att ”ställ dig i gästens skor, hur vill du själv bli bemött” och Birgitta lyfte fram ”se gästens behov innan gästen själv har frågat efter det”.

Övriga nominerade i år var:

Märta Dahlin Coop Konsum Tärnaby – ett personligt ansikte och ger det där lilla extra genom middagstips och filmer i butikens sociala kanaler.

Katarina ”Kattis” Näslund Hemavans Fjällcenter – Inte för mycket, inte för lite – hon har en perfekt känsla för service, och kombinerar det med en stark personlighet och genuin yrkesstolthet.

Anders Kolbengtsson Contractor Bygg – Anders har ett personligt bemötande och är en stolt snickare som lyhört löser kundernas behov med sin välkomnande charm.