Monika Brandtberg heter jag och just nu praktiserar jag hos Visit Hemavan Tärnaby. Till vardags studerar på jag 2:a året på Ekoentreprenörprogrammet, Mittuniversitet. Under min praktik här i Tärnaby kommer jag förhoppningsvis att bidra till en mer hållbarhetsmedveten destination som tar ansvar för sitt fotavtryck.

Tre snabba och enkla hållbarhetstips!

Privatpersoner

  • Använd tygpåsar eller andra typer av flergångskassar.
  • Ge vegetariska alternativ en ärlig chans, ex. pannkaka.
  • Sopsortera, det är väldigt lite som inte går att återvinna idag.

Företag

  • Gör det lätt för besökaren att återvinna på din anläggning.
  • Vart efter saker går sönder och behöver bytas ut, välj en bättre produkt som ex. energisnålare.
  • Våga ta ställning! Ex. servera kranvatten på kanna istället för flaska.

Ha de gott!
Monika