Gina och Gunnel arbetar just nu inför sommarens Gränshandelsmarknad i Tärnaby och i skrivande stund har redan över 100 säljare bokats in.

En nyhet för året är att marknaden kommer ha fokus på samisk kultur och detta visar sig i programmet på olika sätt. Vi har redan bokat in en teater, en samisk konsert, en sydsamisk utställning med mera.

I november 2015 ansökte Visit Hemavan Tärnaby AB om minoritetspråkmedel från Storumans kommun och vi beviljades glädjande detta. Medlen kommer användas till att fylla programmet med punkter som ska sprida kunskap om Sapmi och t.ex. de samiska språken till både barn och vuxna genom olika aktiviteter.

Vi fortsätter boka in samiska programpunkter och har du tips på föreläsare eller annat som du tror kan passa, tipsa oss gärna!
Förra året erbjöd vi företag att köpa sponsorplats på marknaden och i år utökar vi dessa platser. De sponsorplatser som finns detta år är: marknadsscenen, barnens aktivitetsområde samt östra och/eller västra entrén. Här får du chans att synas inför ca 15 000 besökare och det gäller att vara snabb om ni vill hinna knipa en plats.

Vill du veta mer?
Läs erbjudandet här.På marknadsscenen finns fortfarande utrymme och alla möjligheter för fler framträdanden och aktiviteter. Har du eller ditt företag något att berätta eller visa upp? Kontakta oss gärna!
//Gina Lindh