Gustav Corin är en av projekt Bärkrafts hållbarhetsambassadörer. Han pratar om hållbarhet med sina vänner och försöker själv att göra så smarta och kloka val som möjligt för att minska sina egna avtryck. När Bärkraft får tag på honom för ett samtal befinner han sig i Stockholm för arbete.

– I höst och vinter kommer jag fortsätta jobba för Faction Skis, ett schweiziskt skidmärke, samt så snart som det bara är möjligt börja skidsäsongen. Jag jobbar på att få ihop lite mer specifika planer, men det är inte det lättaste just nu.

Pandemin har påverkat Gustav i hög grad. Han arbetar både med norska och svenska kunder och skillnaderna i ländernas Coronastrategi ställer till det för honom.

– Jag har också påverkats så att jag i våras jobbade mindre än planerat, och dessutom var ledig större delen av sommaren. Det var i och för sig superhärligt med en riktigt fin vårvinter med massor av bra skidåkning. Men framförallt är det knepigt just nu när allting är så oklart, både professionellt och privat.

Vilket är ditt bästa hållbarhetstips mitt i pandemin?
– Mitt främsta hållbarhetstips just nu är att ringa, maila, ropa eller på annat sätt kontakta din eller dina folkvalda politiker. Både lokalt och nationellt. Berätta att du förväntar dig krafttag. På ett personligt plan är mitt hållbarstips att inte köpa så mycket prylar. Du behöver inte en hel radda nya kläder bara för att det är höst, vad hände med dem från ifjol?