Redan som femåring drömde Floriane Colonnier om snö, is och arktiska äventyr. Då bodde hon i Frankrike och fick upptäcka världen tillsammans med sina föräldrar på deras resor till Mongoliet, Tanzania och Nordamerika. Men Floriane ville hela tiden norrut. 

Efter att ha arbetat i många år som turridning- och hundspannsguide i Frankrike, Canada, Finland och Island flyttade hon till Svansele i Norsjö kommun hösten 2015. Sommaren därpå startade hon och hennes dåvarande sambo företaget Horses of Taiga. 

– Jag ville starta ett eget turridningsföretag för att få leva med mina passioner: hästar, natur, djur och skog. Samtidigt ville jag dela med mig av hur viktigt det är att vi skyddar allt detta på bästa sätt.
 
Horses of Taiga erbjuder både korta och långa turer till häst kombinerat med andra upplevelser i närområdet, till exempel hundspann och besök hos renskötare. Det sker i samarbete med andra entreprenörer. Företaget har växt sakta men säkert sedan start, glädjande nog har vintersäsongen tredubblats de senaste två åren.
 
Floriane har ett starkt engagemang och kärlek till såväl människor som djur och natur. Hon säger själv att guida människor ute i naturen är det hon skapats till att göra. Hon vill värna om vår plats på jorden genom att sprida kunskap om skyddsvärd natur till gästerna, berätta om den lokala kulturen och vara ett föredöme för hållbar utveckling. Själv lever hon som hon lär, hon använder sig av lokala råvaror i mycket hög utsträckning, hon uppmuntrar sina gäster att köpa lokalt, hon tillverkar sina egna rengöringsmedel och matresterna får hennes höns festa på.
 
– Vi källsorterar i största möjliga mån. Vi lägger ungefär en soppåse i soptunnan varannan vecka.
 
På sin hemsida uppmuntrar Floriane sina besökare att välja nattåg som klimatsmart alternativ när de reser till henne. Hon tipsar även om sidor där gästen kan klimatkompensera eventuella flygresor. Just nu planerar hon för att kunna motivera sina gäster att ta tåget i ännu högre utsträckning, antingen genom rabatterade eller extra ridturer vid ankomst – det har hon inte riktigt bestämt än.