Gränshandelsmarknaden 2019

Snacket kring årets marknad dominerades av värmen och strömavbrottet på lördag. Strömavbrottet orsakade stora besvär för knallarna och marknadsbesökarna med ett rejält avbräck i handeln. (Detta avbräck drabbade all handel och alla verksamheter i hela området). En del av knallarna hade elverk och kunde fortsätta utan avbrott men för en del blev det besvärligt då inte heller telefonnätet fungerade som det skulle vilket orsakade problem med att ta betalt. Trots detta kan vi summera marknaden som ett lyckat evenemang med många besökare från när och fjärran.

Dansen på lördagkväll var lyckad, bandet Black Jack var bra och det var fler inlösta än ifjol.

Som vanligt var det många kulturinslag under marknaden och på söndagen passade Visit Hemavan Tärnaby på att uppvakta Kulturakademin som fyller 20 år i år. En särskild uppvaktning gjordes till Helena Nilsson och Duncan Kemp som med stort engagemang jobbar med kulturen i vår kommun.

 

Hur kan vi utveckla Gränshandelsmarknaden?

Visit Hemavan Tärnaby har beviljats bygdemedel för att utveckla marknadsevenemanget.Huvudmålsättningen är att säkerställa en långsiktigt hållbar organisation för Gränshandelsmarknaden där Visit Hemavan Tärnaby har möjlighet att utveckla marknaden inom olika områden, till exempel hållbarhet, statistik, samverkan och attraktivitet.

Ytterligare en målsättning är att få fler företag och föreningar delaktiga i Gränshandelsmarknaden genom samverkan och samarbeten. Vi vill även tematisera marknaden. På så sätt hoppas vi kunna attrahera fler utställare, mer aktiviteter och fler besökare till Gränshandelsmarknaden.

Workshop – boka in den 24 september kl 18.00

Välkommen föreningar, företag och privatpersoner till en workshop om hur vi kan utveckla Gränshandelsmarknaden tillsammans. Plats: Församlingshemmet. Vi bjuder på fika.

Enkät

Hjälp oss göra Gränshandelsmarknaden ännu bättre genom att fylla i en enkät som tar ca 5 minuter:

Till enkäten

Inslag i pressen om Gränshandelsmarknaden och Kulturveckan

Vatten eftertraktad på stekhet marknad – VK

Publikrekord i Tärnaby – VK

Kulturvecka i Tärnaby med marknad och musik – Lokaltidningen

Besök oss här i Tärnaby Vattenfall – debattartikel – VK

Debatt om strömavbrottet – SR Västerbotten

Strömavbrott i Hemavan Tärnaby – SR Västerbotten

Stora problem med telefonnätet – SR Västerbotten