Hemavan Hillclimb blev en solig fartfylld dag med snabba hisnande åk uppför hotellbacken. I år drog tävlingen stor publik till arenan och ett uppskattat antal är att vi hade runt 1400 människor på plats med barn, funktionärer, tävlande och medföljande inräknat. Antal betalande var 1036 personer.

En anledning till att vi sålde så pass många biljetter var naturligtvis det fina vädret, men även att personal från Bayhill tillsammans med oss, Naturum och Storumans kommun fanns på plats på Bayhill under fredagen och lördagen och sålde biljetter och pratade skoter, samt att några anläggningar gjorde boendepaket med biljetterna inkluderade i paketet.

 

Visit Hemavan Tärnaby bjöd in POW, Protect Our Winters Sweden att delta under Hemavan HillClimb, som ett led i Visit Hemavan Tärnabys hållbarhetsarbete. POW:s budskap är att Planeten blir varmare, snön smälter och förutsättningarna för snösporter försämras. POW vill skapa en bred rörelse av företag, organisationer och vanliga skid- och brädåkare som bestämt sig för att agera inför klimatutmaningen. Vårt mål är att snösporten ska minska sin klimatpåverkan och bli en starkare röst i samhällsdebatten.

Visit Hemavan Tärnaby vill tacka alla som medverkade på ett eller annat sätt, samarbetspartners, funktionärer, sponsorer och framförallt de tävlande.