Hemavan Tärnaby ökar med 25%

20

JUNI 2016

Evenemang
Investeringar

Hemavan Tärnaby kan summera en fantastisk vintersäsong. Bra med snö, fina förhållanden i pister, på längdspår och ute på fjället samt ett bra och varierat utbud av evenemang och aktiviteter har bäddat för den framgång som nu även visar sig i besöksstatistiken.

Den senaste statistiken från Statistiska centralbyrån (SCB) visar att antalet gästnätter i Hemavan Tärnaby under perioden januari-april 2016 har ökat med 25 % jämfört med samma period 2015. Statistiken omfattar de tio största kommersiella anläggningarna med hotell och vandrarhemsbäddar i Hemavan Tärnaby, och mycket tyder på att en liknande ökning även skett inom privat och kommersiell uthyrning av stugor och lägenheter.

Evenemang en del av framgången

Störst ökning av antalet gästnätter har skett i februari där vi ser att evenemang som till exempel Hemavan Tärnaby student ski, Hemavan Hill climb, dansweekend och ett fullmatat sportlovsprogram tydligt ger avtryck i besöksstatistiken.

Robert Jäder vid Hemavans Fjällcenter gläds över ökat antal gäster som kommer för att köra skoter och åka längdskidor redan i december p g a bra snötillgång men tror också att det är evenemangen, bl a Hemavan hillclimb som har varit en bidragande orsak till ökningen.

Även Thomas Ringbrant, vd för Hemavan Alpint AB är nöjd med säsongen och säger:

Att utförsåkningen är en attraktiv aktivitet för vårt upptagningsområde, bl.a. för norrlandskusten och Helgeland, går inte att ta miste på. Våra satsningar i Hemavan i form av ny topprestaurang, nytt snösystem och elljus har glädjande nog avspeglat sig i ökad omsättning och antalet dagar som skidgäster vistats i vårt skidområde,

I och med att säsongen kom igång tidigt och flygets betydelse för att nå Mälardalen är stor, visar det också antalet gäster som kommit via vårt flygpaket (flyg och bädd)med en ökning på drygt 40% jämfört med förra säsongen

Kontaktpersoner:

Marianne Lindgren, Visit Hemavan Tärnaby AB
Tel 0954-104 69, marianne.lindgren@hemavantarnaby.se

Robert Jäder, Hemavans Fjällcenter
Tel 070-630 61 53, robert@hemavansfjallcenter.se

Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint
Tel 070-392 36 62, thomas.ringbrant@hemavantarnaby.com