Helgen den 30 november till den 3 december 2017 var en väldigt rolig och spännande helg för vår destination då Hemavan Gondol invigdes.
Visit Hemavan Tärnaby flyttade ut turistbyrån till Gondoltorget lördagen den 2 december. Där fick vi tillsammans med många andra utställare träffa våra gäster som den här helgen kommit för att vara med på Gondolinvigningen men även för att ta sina första åk för vintern.
I vår monter sålde vi spårknappar till längdspåren, ledbevis för skoterlederna samt delade ut Magasin Hemavan Tärnaby. De gäster som vi kom i kontakt med som har egna stugor eller lägenheter i Hemavan Tärnaby fick även svara på en enkät om hur mycket de nyttjar sitt boende i området. Enkäten ska bla vara ett underlag till Storumans kommun för att veta hur det ser ut med behovet av vatten och avlopp mm samt för Landstinget hur det ser ut med behovet av sjukvård i förhållande till hur gästerna nyttjar sina boenden över året.
Vi hade också en uppskattad aktivitet där gästerna fick utmana sig själva i Jägarvilan, och det var många som gick därifrån med darriga ben fulla med mjölksyra. Vi bjöd på marshmallows till barnen som de grillade i de fina eldstäderna som finns på Gondoltorget.