Våra projektledare får en del frågor om hur deras företag kan bli bättre på att energieffektivisera sin verksamhet. Lämpligt nog har vi en energimyndighet för just den verksamheten säger projektledare Anders Sandström.

 

På deras hemsida finns den guider och samlat all relevant information om vad du som företagare behöver kunna för att fortsätta arbeta hållbart och långsiktigt med energifrågan och det är inte svårt att komma igång.

Att använda energi mer effektivt är inte bara en ekonomisk vinning utan och ger andra fördelar för dig och klimatet

1. Gör en energikartläggning
2. Skapa en energipolicy och sätt energimål
3. Prioritera och ta fram en handlingsplan och genomför åtgärder
4. Uppföljning

Vill du energieffektivisera din verksamhet själv men ändå behöver hjälp med detta finns det relevanta verktyg för arbetet på energimyndighetens hemsida.  

 

Kommunens energi- och klimatrådgivare

Ett annat sätt att få hjälp är att ta kontakt med din kommuns energi- och klimatrådgivare som hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning. Energi- och klimatrådgivning är en kostnadsfri service från din kommun. Rådgivaren hjälper dig med tips för att bli mer energismart och med att få en överblick över de alternativ du har att välja mellan.

Privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer är alla välkomna att få stöd och råd.

Hitta mer information om energi- och klimatrådgivning från din kommun här