langdevent-tarnaby-28-dec-monica-larsson

dsc_0354

Längdevent i Hemavan Tärnaby under mellandagarna

Under mellandagarna har Visit Hemavan Tärnaby varit ute och träffat våra längdåkande gäster vid två event, på Vikmyra skidstadion i Tärnaby och vid elljusspåret i Hemavan. Vi har bjudit på eld, mys, kaffe och blåbärssoppa. Vi har snackat längdåkning och berättat om hur vi idag jobbar med skyltning och preparering av längdspåren, samt informerat om den frivilliga spåravgiften kopplat till hur vi vill jobba vidare med utveckling av längdprodukten i Hemavan Tärnaby.

Längdcoach Kristina Nilsson har varit på plats och erbjudit teknikträning, och vi har lånat ut utrustning till de som inte haft egen, eller de som velat testa Madshus Intelligrip skidor, vilket var mycket uppskattat. Till de som inte hann testa skidorna hänvisar vi gärna till skiduthyrningen vid Fjällparken där de finns att hyra hela säsongen.

Vi har träffat otroligt många längdåkare under de här två eventen, och lyssnat och pratat med alla typer av gäster. Allt från landslagsåkaren Sofia Henriksson, och tidigare landslagsåkaren Niklas Jonsson – till motionärer och nybörjare. De flesta tycker att vi har mycket bra längdspår i Hemavan Tärnaby och många märker också att spåren underhålls mycket bättre nu än för bara några år sedan. Vi har också lyssnat in och tagit till oss av idéer till förbättring och utveckling. Förbindelse mellan spåren nere i skogen med fjällspåren via Kungsleden är till exempel ett önskemål från många längdåkare i Hemavan, samt önskemål om vallarum/omklädning vid spårstarten. Många är väldigt positiva till spåravgift, och betalar gärna om det också kopplas till mer preparering och förbättringar.

Vi kommer att fortsätta träffa längdåkare ute på spåren vid några tillfällen under sport- och påskloven eftersom det visar sig vara mycket lyckat och uppskattat. Om du eller ditt företag är intresserad av att samarbeta med oss i samband med eventen så kontakta Cajsa af Ekenstam på Visit Hemavan Tärnaby.

//Cajsa af Ekenstam