Turistbyrån flyttar ut

Vi ser tillbaka på vintern och trots en snöfattig start har vi kunnat leverera en bredd av pistade längdspår i vårt område, som nyttjas och uppskattas av väldigt många. Under två tillfällen har ”Turistbyrån flyttat ut” för att möta besökare i spåret, samla in feedback, ge tips och sälja spårbevis. Vi la dessa tillfällen under sportlov och påsk då det är extra många lediga skidåkare ute, tillsammans med två av ortens företagare: Jenny Sylvén och Kristina Nilsson, hann vi träffa och prata med många.

Spåravgifter ger mer

Sen många år tillbaka är spåravgiften från privatpersoner och företag en viktig del i att vi kan hålla en bra nivå på pistningen av de kommunala spåren i Hemavan och Tärnaby.

Tillsammans med Storumans kommun lade vi upp en grundplan inför vintersäsongen där spåravgifterna utgör en del i den. Utöver grundplanen har extra pistning beställts och bekostats genom spåravgifter. Det är fler parter som ser till att hela vår längdprodukt fungerar: i Tärnaby dras sjöspåret upp löpande av Tärnaby Fjällhotell och i Hemavans högzon är det Hemavan Alpint som pistar Centrumspåret, Restaurangspåret och Kobåsspåret senare på vintern – deras insatser är mycket viktiga för helheten.

Under mars månad blev det klart att vi kunde erbjuda betalning via VIPPS för våra norska besökare (motsvarigheten till swish) vilket underlättar vid snabba betalningar – det hoppas vi ska ge ett genomslag kommande säsong.

Snart vinter igen – längdtävling 30 november – Drottningleden

I skrivande stund känns det spännande att tänka på att nästa skidsäsong inte är så långt borta – att arbetet som är gjort med att klippa och barka spåren ska få komma till verklig nytta, att de nybyggda snöskärmarna får visa vad de går för och att vi har skidspår som lockar. Nytt för i år är att Tärna IK fjällvinden har spänt bågen och arrangerar en längdtävling den 30 november – bara det visar på vad vi vill med nästa säsong.

Visit Hemavan Tärnaby fortsätter prioritera arbetet med spår och leder. Löpande samtal kring utveckling tillsammans med Storumans kommun samt företag sker och vi fortsätter hålla Drottningleden öppen 10 veckor under vintersäsongen.

 

 

 

 

Axplock av gästfeedback:

  • Länka samman flera spår så det går att åka längre sträckor eller ta sig emellan olika delar på skidor
  • Ett spår mellan Hemavan och Tärnaby över Laisan
  • Informera ännu bättre
  • En bra och säker transport från gondoltoppen vore önskvärt
  • Koppla ihop kobåsspåret med liftsystemet
  • Större parkering på Ängesdalslia
  • Sittplatser längs spåren och vid spårstart uppskattas och underlättar
  • Paketera längdprodukten så det blir köpbart