På plats i Helsingfors och i tjänst för att marknadsföra Hemavan Tärnaby på SkiExpo var Stig Strand, Mårten Dahlfors och Anton Grindgärds. Mårten har skrivit ner några rader om intrycken från mässan.

SkiExpo hade nog inte lika många besökare som ifjol, men vi upplevde inte att det var sämre. Tvärtom så hade vi mer intressanta diskussioner med många som blev mycket entusiastiska över hur fina förutsättningar vi har i Hemavan Tärnaby.

Att vi också kunde visa upp en plan för kommande utveckling i området var för många en grej som öppnade ögonen på att det är ett område i uppsving!

En av mina höjdpunkter var på mässan en familj som kom fram och berättade att jag ifjol övertygat dom att åka upp. Dom var super tacksamma för det och dom hade blivit helt frälsta i området, trots att vädret kunde vart bättre under deras vistelse. Jesss !!

Trenden i år var ett ökat intresse och speciellt verkade som att alla mer eller mindre var intresserade av att gå på tur. Antingen hade dom redan börjat eller så hade dom kartaplaner på att testa. Var facinerade över möjligheten att så enkelt kombinera med liftåkningen.

Montern var betydligt bättre och mera fungerande iår. Det kändes som om vi var mittpunkten på utställningen. Sverige kartan var mycket bra att ha i montern, över hälften frågade om var Hemavan Tärnaby fanns. 

Det kom många frågor om hur man bokar och vilka paketerbjudanden vi har. Överraskande och annorlunda än tidigare år var att mycket få redan hade bokat in sportlovet v8, mao tydliga köpsignaler ifall det var rätt pris. 

Att vi var två som talade finska var mycket bra.

//Mårten Dahlfors