Samverkan mellan olika aktörer, organisationer och myndigheter är mycket viktig och i vissa fall avgörande när det handlar om att utveckla en destination, och därför är vi glada att nu rapportera från ett mycket givande möte i måndags där Länsstyrelsen, Storumans kommun och Visit Hemavan Tärnaby träffades för att diskutera framtidsfrågor kopplat till statliga leder, Kungsleden och Vindelfjällens Naturum.

Här är en kort sammanfattning av vad vi hade på agendan:

  • De fasta utställningarna på Vindelfjällens Naturum i Hemavan och Ammarnäs kommer att bytas ut under året. Frida på Länsstyrelsen jobbar med det här och kommer bland annat kunna återanvända många av de idéer och tankar som togs fram av projektgruppen inför att utställningarna byggdes 2002-2003. Här har vi möjlighet att komma med mer inputs och förslag.
  • Länsstyrelsen planerar och skissar på en ny ”Kungsledenportal” i Hemavan. Alltså hur det ska se ut vid själva startpunkten av leden. Där har både medborgare möjlighet att komma med inputs och idéer genom Storumans kommuns fb, och företagare i Hemavan Tärnaby kan göra det genom att kontakta Visit Hemavan Tärnaby eller Hemavangruppen. Planen är att börja göra något redan nu till sommaren. Det är viktigt att det blir en tydlig startpunkt för Kungsleden i Hemavan och den kommer att vara där den är nu, bredvid Naturum. Sedan kan man ha anslutningar till leden på flera ställen.
  • Länsstyrelsen utreder också möjligheter till att knyta ihop Kungsleden med vandringsled söderut, och det kommer bland annat Andreas jobba med under sommaren.

Vi som träffades var från Länsstyrelsen: Andreas Karlsson, Johan Lindberg och Frida Björkelid, Visit Hemavan Tärnaby: Sofi Marberg och Cajsa af Ekenstam och från Storumans Kommun: Jimmy Lindberg och Madeleine Rinman.

Vi kommer fortsätta ha kontakt med varandra i den här frågan så hör gärna av er till någon av oss om du har tankar eller idéer.

Bilden ovan är från en visningsresa tidigare i vinter med Isabella Rhode från Subarctic Incoming. 

//Cajsa