Under turism- och resemässan Vakantienbeurs i Nederländerna i januari 2018 träffade Gina Gustafsson och Tärnaby Fjällhotells VD Birgitta Corin den holländska turoperatören Voigt Travel. Vi har sedan dess upprätthållit god kontakt med dem och tillsammans planerade vi in ett besök i början av sommaren 2018. Så, den 17 juni besökte Voigt Travel vår destination, där Gina utifrån deras önskemål hade satt samman ett program för dagen (se tidigare inlägg för mer info om det besöket).

Besöket har glädjande gett resultat och Voigt har valt att förlägga resor hit redan till sommaren 2019! Dessutom är det redan på tal att utveckla produkten ännu mer till år 2020, då dom bland annat vill lägga till fler aktiviteter i paketet.

Voigt Travel är en turoperatör, det innebär att de paketerar resor och säljer direkt till kunden. Resorna går främst till norra Europa och de specialiserar sig på ”the Pure North” och fly & drive-paket. Fly & Drive innebär att gästen flyger från Nederländerna och i vårt fall landar i Skellefteå, där de hyr bil och därefter kör en förutbestämd rutt där boende, och ibland även aktiviteter, är inbokade.

Tärnaby Fjällhotell är den boendeanläggning där Voigts resenärer kommer spendera nätterna i vårt område.

Vi är stolta och glada att Voigt fick upp ögonen för vår destination och att det resulterade i en köp-bar produkt på den holländska resemarknaden.
Vi har fantastiska omgivningar, naturen är ren, stor och ”vild” och bjuder in till både äventyr och avslappning. Vi har dessutom många bra människor och företag i området som har stora möjligheter att utveckla sina produkter och sitt samarbete med t.ex. utländska researrangörer. Allt detta är det som jag tror fick Voigt att välja just Hemavan Tärnaby som nästa destination att satsa på.
Framtiden känns väldigt ljus vad gäller researrangörers och vår potential till kommande samarbeten. Det finns oerhört stora möjligheter bara vi vårdar kontakterna och tar vara på chanserna, precis som vi gjorde den här gången.

 

// Gina Gustafsson