Nu kavlar vi upp ärmarna och bjuder in till en ny spännande vinter i Hemavan Tärnaby. Hotell och restauranger håller på att renoveras och fräschas upp, nya evenemang kommer att se dagens ljus och en satsning på längdåkning i allmänhet och tidig sådan i synnerhet är på gång.

Nytt i skidbackarna

Nu blir det ännu mer härlig åkning i Hemavan. Under försäsongen ökar man nämligen öppettiderna för kvällsåkningen, och håller igång såväl Centrumliften som Solkattsliften fram till 21.00 på fredagar.

– Dessutom förbättras belysningen i Parken, och vi skyltar upp med flaggor för att skapa mer ”arenakänsla”, säger Pontus Lindh, marknadsansvarig för Hemavan Alpint.

”För långväga gäster till Hemavan Tärnaby fortsätter det förmånliga flyg- och hotell- erbjudandet, med resa och uppehälle till väldigt förmånliga priser. Mer om det hittar du på hemavantarnaby.com/erbjudanden.

Mer längdåkning i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är känt för att vara bland de tidigaste anläggningarna på säsongen med att erbjuda utförsåkning. Nu vill man erbjuda samma tidiga säsongstart även för längdåkare.

Cajsa af Ekenstam på Visit Hemavan Tärnaby berättar

– Visit Hemavan Tärnaby tillsammans med flera lokala aktörer och Storumans kommun fortsätter denna säsong satsningen på längdskidspår och anläggningar. Vi vill skapa förutsättningar för att kunna erbjuda högklassiga spår redan i oktober/november.

Satsningen är flerårig och innebär rent praktiskt förbättringar och markförberedelser av befintliga spår, inventeringar i maskiner, snögaranti på försäsongen och ett helt nytt informations- system, med skyltar, ny längdguide samt digitala kanaler.

– Det ska bli mycket lättare att få mer och tydligare information om spårstatus och det tas ett helhetsgrepp på prepareringen på längdspåren i hela området. Målet över tid är att de ska prepareras varje dag under högsäsong, säger Cajsa.

Med en höjd kvalitét på längdanläggningarna hoppas man kunna locka träningsgrupper och klubbar från hela Västerbotten men även från grannlandet i väst. Och vem vet, snart kanske de internationella blickarna tittar åt Hemavan Tärnaby både när det gäller utförsåkning och på tvären tidigt på vintersäsongen.

Fler längdåkningsevent

Längdåkning lockar allt fler besökare och i vinter kommer det att finnas möjlighet att testa formen i allt i från prestigelösa familjevent till krävande fjällopp.

Solkatten Teamsprint skicross, Hemavan 3/12

Ingemarbacken Skejt, Tärnaby 3/12

Laxfjället runt, Tärnaby 18/2

Lialoppet, Tärnaby 18/3

Kungsledenrännet, Hemavan 8/4

Hemavans Högfjällshotell har nya ägare

Från och med den 16 maj 2016 har anrika Hemavans Högfjällshotell nya ägare. De nya ägarna är Tobias Lindfors, Kristofer Lundström och Jan Aspvik som sedan tidigare äger och driver norra Sveriges största hotellkedja Swedish Lapland DMC. I hotellkedjan ingår förutom Hemavans Högfjällshotell även Pite Havsbad, Nordkalotten Hotell och Konferens, Skellefteå Stadshotell, Skellefteå Best Western och Hotell Laponia.

Just nu pågår renovering av restaurangen, Lappkastet och lobbyn med ny inredning och nya möbler.

Restaurangen byter namn till Restaurang Enar. Den nya restaurangen slår upp portarna den 25:e november. Där kommer det att serveras mat för alla smaklökar, allt från goda kött- och fiskrätter till vegetariska. Det blir mat med inspiration från världens alla kryddor med lokalproducerade råvaror.

I köpet av Hemavans Högfjällshotell ingick även Fjällparken. Guldbollen som ligger högst upp i Fjällparken kommer att förvandlas till lyxvåning med sju sovrum och allmänna ytor. Lyxvåningen byggs för att hyras ut och kommer att stå klar i mars. 

Hemavans Wärdshus satsar

Med en bra känsla från föregående vinters säsong vågar gänget på Hemavan Wärdshus, med Pontus Uddh i spetsen, satsa rätt rejält inför 2017.

– Vi går lös på våra stugor och lägenheter och ger dem en ordentlig ansiktslyftning. Vi har ju köpt lös dem av Strömma och det känns bra att kunna sätta vår egen prägel på dem, att fräscha till dem helt enkelt, säger Pontus Uddh.

Det målas om ute och inne, byts ytskikt, bad- rum, kök, köksutrustning och en hel del möbler. Utöver detta byggs parkeringen ut och omgivningen kring stugorna röjs upp och snyggas till.

Nannas Kök & Bar bygger om och utökar verksamheten med en deli

Nannas genomför en renovering i höst med nya möbler och ny inredning. De kommer också att öppna en deli med lokala råvaror där man kan köpa fisk, kött, ost och andra delikatesser.

I restaurangen serverar de som tidigare traditionell vällagad bistromat och gourmetpizzor men dagtid förändras utbudet och bl a erbjuds mindre varma rätter, välfyllda matiga mackor, charkuterier, desserter mm. som man kan äta på plats eller ta med sig hem.

Winter Wake Up – Nytt evenemang i december

Den första helgen i december drar vintersäsongen officiellt igång i Hemavan Tärnaby med Winter Wake Up – en snöspäckad fest för hela familjen. Bland annat finns möjligheten att tävla i de två längdeventen Solkatten skejt sprint och Ingemarbacken skejt, prova på aktiviteter, åka pistmaskin i längdspådet och mycket mer. Dessutom blir det nöjesspäckade kvällar med after ski, julbord och parkevent.

-Det här nya eventet erbjuder en skön mix av skidåkning både i parken, backen och på längdspåren. Det är vad vi kallar skidpremiär!, säger Cajsa af Ekenstam på Visit Hemavan Tärnaby.

Sportlov med fokus på våra viktigaste gäster – barnen

Under sportloven är barnen våra viktigaste gäster! Alla barn får ett armband laddat med erbjudanden och förmåner. Programmet och erbjudandena gäller under vecka 8, 9 och 10. Liksom i vintras då Sean Banan sjöng på scenen i Lämmellandet blir det en populär artist som kommer att uppträda för barnen. Vem det blir kommer snart att bli officiellt!

Fjällpremiär! 

Den 22 oktober börjar vår turné där vi åker runt för att berätta mer om vinterns nyheter, snacka skidåkning och dela ut det senaste numret av Magasin Hemavan Tärnaby. Första stoppet blir i Stockholm 22-23 oktober på Wintershow. I vår monter i Kungsträdgården kan man delta i en tävling och ha chans att vinna en heliskiweekend med Stig Strand. På lördag den 22 oktober besöker vi också i Skellefteå där du träffar oss på Möjligheternas torg. De 5 första personerna som besöker oss i montern har chans att vinna en biljett till matchen mellan Skellefteå AIK – Frölunda som börjar kl 16.00 den 22 oktober! 

För mer information kontakta:

Marianne Lindgren,Marknadsansvarig Visit Hemavan Tärnaby AB

Tel 0954-104 69

E-post: marianne.lindgren@hemavantarnaby.se

Pontus Lindh, Marknadsansvarig Hemavan Alpint AB

Tel: 070-894 76 60

E-post: pontus.lindh@hemavantarnaby.com