Marianne Lindgren

“ Vi har under sommaren genomfört en översyn av www.hemavantarnaby.se och gjort ett ganska stort omtag för att optimera sajten och användarupplevelsen genom justeringar i design, innehåll och funktionalitet.”

“Vi har tagit avstamp i kommunkations-planen och lyft fram dom stora reseanledningarna året runt.”

Vi har haft tre ledstjärnor och det har varit inspiration, försäljning och information. När det gäller försäljning och inspiration har vi tagit fram nya inspirerande landningssidor för paket där vi kan jobba med stor bild som inledning samt paketfakta för att informera om innehåll. Alla paket visas i snygga puffar på olika ställen på sajten. En annan viktig aspekt är att det skall vara nära till köp var man än befinner sig.

Nya landningssidor för att förbättra informationen

Vi har tagit fram nya landningssidor för varje stor reseanledning. När det gäller t ex fjällvandring har vi olika avdelningar med olika typer av innehåll, t ex inspiration, fakta, tips från locals, bra länkar samt en avdelning med vanliga frågor.

Engelska sajten

Den engelska sajten kommer delvis att få samma innehåll som den svenska men där är vi inte klara med alla sidor ännu. Startsidan har fått en ny design som bygger på att de som kommer in på den inte är kända med vår destination och var vi ligger. När det gäller den engelska sommasajten har vi lyft Kungsleden eftersom det är ett sådant starkt varumärke även utomlands.

#Fjällgourmet

Mat och nöje är en viktig del av resandet och tillför viktiga värden till helhetsupplevelsen. Vi har satt en rubrik på landningssidan för mat & nöje som är #Fjällgourmet och uppmanar till att lägga ut mat och restaurangbilder från Hemavan Tärnaby på Instagram och tagga dom med #Fjällgourmet. Glöm inte #riktigafjäll och #hemavantärnaby. Fjällgourmet kan förstås också vara när man äter ute på fjället!

Turistbyrån på Facebook

Nu har vi öppnat upp turistbyrå även på Facebook. Den har samma öppettider som Hemavan Tärnaby Turistbyrå dvs kl 9-17 vardagar. Frågor görs via inlägg på sidan eller via meddelande. Se vår nya kontaktsida på webben.

Fotografer

Tack till alla duktiga fotografer som förser oss med härliga bilder och filmer som skapar stämning och en skön känsla. Jonas Berglund och Lucas Lindh (Hemavan Fly), Sam Hedman, Gitsy Lannér, Domnats Kvedaras, Lars Solbakken och Anna Gustafsson m fl ni är guld värda!

Konsulter

Tack till Humbly som hjälpt oss med vissa delar av design- och strategiarbetet, Vildmarksdata som implementerat funktioner och anpassat design i WordPress och Afew som hjälpte oss ta fram Kommunikationsplanen 2015.

“Vintertid är det skidåkning och skoter som är de stora reseanledningarna vi lyfter.”

”Vi kallar det #Fjällgourmet. Lokala råvaror är grunden för många av restaurangerna i Hemavan Tärnaby.
Vilt, fisk, bär och svamp är naturlig lyx, men du hittar också husmanskost
och mat som kan ätas i farten”

Vill du dela med dig av ditt smultronställe? Vi tar tacksamt emot ditt tips på vad man kan göra eller platser man kan besöka sommar- och vintertid i Hemavan Tärnaby. Här ser du exempel på hur tipsen ser ut på sajten.

Kontakta Marianne med ditt tips!