Visst är det mysigt och roligt med barn i bilen och på semestern? Säkert för det mesta, för de flesta. Men så kommer de där stunderna då orken tryter, tålamodet är slut och det enda som hörs är ett återkommande ”när är vi framme?!”. Här guidar vi dig till platserna som gör resan till ett nöje även med de unga passagerarna.

Väg E12, Lycksele: Gammplatsen
Gammplatsen med Skogsmuseet är en oas att strosa runt i för stora och små. God tillgänglighet för barnvagnar, rullstol och permobil på vandringsleder. Regniga dagar är utställningarna inne i museibyggnaderna perfekta att upptäcka. Fika och shop.

Väg E12 eller 363, mellan Vännäs och Vindeln: Forsknäckarna
Den här aktiviteten skulle kunna vara målet med hela resan! Forsknäckarna erbjuder en ny aktivitet för sommaren 2020 – forsränning och glassfest hos Glassbonden i Selet. Under totalt tre timmar blir det på- och avklädning av våtdräkter (bara en sån sak!), säkerhetsgenomgång, forsränning och glass i stora lass! Garanterat minnesvärt för alla inblandade. Bokning sker genom förfrågan online eller direktkontakt.

E12, Hemavan: Naturum
Lär er mer om fjällens flora och fauna på Naturum i Hemavan. Den fina utställningen inspirerar till besök och ger tips på lämpliga utflyktsmål. I direkt anslutning ligger Fjällbotaniska trädgården med kåtor, stigar och gångar att upptäcka för de minsta.

E12, Hemavan: Fjällfinakåtan
Lämpligt utflyktsmål för dig som vandrar med barn. Vandringen går en bit längs Kungsleden och över en spännande bro där man också kan ta sig ett dopp varma dagar. I kåtan finns eldstad att använda för egen medhavd matsäck. En bit längre fram når ni Kobåset med fler badvänliga bäckar och stenar att stanna till vid.

Väg 363 mellan Hällnäs och Rusksele: Mårdseleforsen
Imponerande och lättillgängligt naturreservat längs Vindelälven. Spännande vandring på hängbroar över Vindelälvens brusande forsar. Stigar, spänger och broar leder runt ett stor område med många fina platser för sol, lek och fika. Stor parkering och restaurang Wild River i direkt anslutning till vägen. Restaurangbesök förbokas alltid.

Väg 370, mellan Skellefteå och Malå: Vormbäckens fäbodlämning
Upplev gammal fäbodmark på stigar och spångade myrar. Från parkeringen är det en runda på cirka 4 kilometer. Skyltar informerar om spåren från förr. Ta med matsäck och gör en paus vid grillplatsen vid Kolvbäcken där vindskydd och toalett finns, ca 500 m från parkeringen.