Nystarten av skidbussen som skall gå mellan Hemavan och Tärnaby sker lördag den 25 februari. Det är också samma dag som linbanan i Tärnaby öppnar för säsongen. Bussen kommer att gå lördagar resten av vintern och kommer att göra det enklare för fler att se och uppleva mer.

Sofi Marberg Visit Hemavan Tärnaby som har jobbat med frågan kring skidbussen säger

– Det är positivt att vi fått till skidbussen lagom till sportloven och vi ser det som ett led i att förbättra kommunikationerna inom vårt område. Det arbetet är en långsiktig fråga och det här är ett litet steg på vägen. Jag hoppas våra gäster kommer att nyttja bussen för att prova nya backar och längdspår, för en shoppingtur eller för att besöka några av våra caféer eller restauranger i den ena eller den andra byn.

Att erbjuda ett alternativ till att ta bilen är en viktig del i att arbeta för hållbara lösningar, detta är ett steg på vägen som vi ser på det, fortsätter Sofi Marberg.

Bussen möjliggör transporter åt båda hållen genom en slinga som startar i Tärnaby går in till Krokfors fritidshusområde vidare till Hemavan och sen tillbaka ner till Tärnaby. Av och påstigning vid varje hållplats.

Bussen kommer att vara GRATIS för de som har skidpass eller löst spåravgift, de övriga betalar en summa genom att swisha.

– Hemavan Tärnaby är en skiddestination och skidbussen har därför en viktig betydelse för att knyta samman byarna. Orterna kompletterar varandra på många sätt. Under annalkande högsäsong känns det bra att kunna underlätta för alla gäster att ta del av hela området, säger Thomas Ringbrant VD Hemavan Alpint

Hans Bromée, VD Tärnaby Alpint säger:

– Vi öppnar linbanan nu på lördag, därmed är hela Tärnabys skidområde öppet. Det känns bra att vi nu åter igen kan erbjuda våra gäster en transport mellan orterna. Vi hoppas att fler med hjälp av bussen upptäcker att det finns skidåkning för alla även i Tärnaby. De som väljer att åka från Hemavan till Tärnaby får ju dessutom möjligheten att äta lunch på en av Sveriges bästa korv-krogar på Tärnaby Fjällhotell eller en stenugnsbakad pizza i Ingemarbacken.

Tidtabell

Kontaktuppgifter:

VISIT HEMAVAN TÄRNABY AB
Sofi Marberg, verksamhetschef +46 (0)954-104 65, sofi.marberg@hemavantarnaby.se

TÄRNABY ALPINT AB
Hans Bromée, 070-366 64 4, hans@fjallsporttarnaby.se

HEMAVAN ALPINT AB
Thomas Ringbrant, 070-392 36 62, thomas.ringbrant@hemavantarnaby.com