Visit Hemavan Tärnaby har under två dagar stått värd för ett besök av Nina Lintzén från Lintzensnowacademy. Nina är civilingenjör vid Luleå Tekniska universitet, och har doktorerat inom snöforskning, hon jobbar också som konsult med uppdrag relaterade till snö, snölagring och skidåkning. Hon är dessutom en långloppsåkare i Sverigeelit, och har god kunskap och erfarenhet inom längdskidsporten.

Syftet med besöket var att på destinationen lära oss mer om olika metoder för att komma igång med tidig skidåkning. Snölagring, snöproduktion och markberedning både inom alpint och längd. Men även lära oss mer om marknadsföring och utveckling av längdspår, träningsresor och  evenemang för att sätta Hemavan Tärnaby på kartan för längdåkare.

Nina har sett, och åkt på de längdspår vi har i området, hon har även fått en god överblick över den alpina produkten och hur destinationen är organiserad. Vi har under besöket bjudit in till diskussion och frågestund med flera företag i Hemavan och Tärnaby, och där tillsammans lärt och diskuterat utveckling, hållbarhet och säsongsförlängning i vår destination. Nu är det upp till oss och företagen att sätta igång med tids-, och åtgärdsplaner utifrån det vi vill och kan.

//Cajsa af Ekenstam