Ett dygns oavbruten löpning i tuff och kuperad fjällterräng, en tjugofyratimmars fjällvandring i obanad terräng eller något däremellan kanske? Det är vad som väntar de 100 talet löpare som är anmälda till Hemavan 24 som startar på fredagen den 29 juli kl. 14.00. Den starten utgör även startskottet på fjällöparfesten i Hemavan Tärnaby, med tre tävlingar i fantastisk fjällmiljö samma helg. Att de tre tävlingarna dessutom delar samma målområde där publik och löpare samlas kring mat, fika och aktiviteter mitt i Hemavan gör förstås det hela ännu festligare.

”Vi har under den här helgen samlat aktiviteter som passar hela den aktiva familjen. Att kombinera att vara åskådare av en riktigt tuff fjällutmaning till att själv kunna delta – eller att låta sina barn eller barnbarn springa i fjällmiljö – känns som en riktig energikick.”- säger Sofi Marberg på Visit Hemavan Tärnaby.

Fjällvinden Tough kidz 

På lördagen den 30 juli genomförs för tredje året den uppskattade utmaningen för de små – Fjällvinden Tough kidz – en rolig terränglöpningstävling i kombination med hinderbana för barn och ungdomar upp till 14 år. Publiken ser hela banan från start- och målområdet och kan följa barnen på sin väg genom lerpölar, över stenhögar, vatten och bildäck. Tough kidz har två banstäckningar, 500 meter öppen klass utan tidtagning och 1800 meter med klassindelning och tidtagning. På plats, hejandes på alla tävlande finns även Fjällvindens maskot Loois.

”Det här är den del av Löparfesten som växer mest för varje år, vi ser ert stort intresse för den här formen av lopp.” – säger Simon Edmondson, Tärna IK Fjällvinden.

www.fjallvinden.com

Fjällvindenterrängen. Gå, jogga spring – en tävling som passar alla.

Lördag 30 juli arrangerar Tärna IK Fjällvinden det klassiska terrängloppet Fjällvindenterrängen. Loppet går längs Drottningleden mellan Laisaliden och Hemavan och är en mil långt. Här behöver man inte vara elitidrottare för att delta, alla väljer sitt eget tempo och fjällupplevelsen är total! Att Tärna IK Fjällvinden dessutom har arrangerat det här loppet i snart 40 år känns som ett fint kvitto på dess popularitet.

www.fjallvinden.com

Hemavan 24. Ett tjugofyra timmar långt fjälläventyr.

Hemavan 24 är fjällöpartävlingen där varje lag på 2-4 personer har 24 timmar på sig att plocka så många kontroller som möjligt ute på fjället. Kontrollerna tas i valfri ordning och lagen väljer själva hur långt de vill gå eller springa. Kontrollerna har olika poäng utifrån svårighetsgrad. Ute på fjället finns ett tältläger där lagen kan välja att vila en stund. Deltagarna är allt från elitlöpare, som tillryggalägger över 120 km och 8000 höjdmeter under tävlingsdygnet till nyfikna fjällvandrare och motionärer som vill utmana sig själva och testa något nytt. Oavsett nivå så tävlar alla på lika villkor – flest poäng vinner, och inom 24 timmar måste man vara tillbaka, för att inte förlora insamlade poäng.

”- En fjällupplevelse utöver det vanliga” utlovar en av tävlingens arrangörer den rutinerade multisportaren Björn Rydvall, som samtidigt säger att de flesta deltagarna är ”helt vanliga fjäll- och träningsintresserade människor på jakt efter en utmaning”.

www.hemavan24.se

Sofi Marberg
Visit Hemavan Tärnaby
sofi.marberg@hemavantarnaby.se
0954-104 65

Björn Rydvall
arrangör Hemavan 24
bjorn@hemavan24.se
070-686 95 68

Simon Edmondson, Tärna IK Fjällvinden
tävlingsledare Fjällvindenterrängen
info@fjallvinden.com
073-810 37 10