Cajsa studerar spårkartan över längdspåren, Wesslan visar kartväggen som hjälper skoteråkarna att köra på rätt ställe, och Mikael berättar för Stina och oss andra hur han resonerar kring samarbete mellan skoteruthyrare över destinationsgränserna. 

Värd för vårt besök i Marsfjällen och Saxnäs var Stina från Destination South Lapland, och under dagen träffade vi företagare och anläggningar i Saxnäs och Klimpfjäll. Vi tittade framförallt på hur de jobbar med produkterna skoter och längdåkning. Där har vi mycket gemensamt, men vi kan också lära av varandra och i flera frågor jobba tillsammans. Det var många intressanta möten och utbyte av erfarenheter både med företagare, entreprenörer och Destination South Lapland.

De vi träffade utöver Stina från South Lapland var Wesslan som driver Marsfjäll Mountain Lodge, som framförallt jobbar med skoterturism. Mikael från Mimek som bland annat driver skoteruthyrning i SouthLaplandSnowmobile, Nils som driver och guidar i Stalo Adventures, samt Stefan som är en av delägarna i Saxnäsgården, och som även preparerar längdspåren.

Utöver intressanta möten testade vi även några varv på finfina längdspår, vår favorit blev genast ”Bagarstugerundan”.