Svenska turistföreningens stugvärdar för vintern har haft två utbildningsdagar på Hemavan Fjällstation där de får med sig kunskap inför att de beger sig ut till stugorna efter Kungsleden i Vindelfjällen.

De har bla haft brandövning, träffat Andreas på Naturum, pratat fjällsäkerhet mm och vi på Visit Hemavan Tärnaby har delat med oss av material och information om Hemavan och Tärnaby. Gunnel besökte dem en av dagarna och visade hemsidan samt gick igenom olika material där Snöguiden är en viktig informationskälla för dem. Aktuella frågor bollades med stugvärdarna som är väldigt intresserade av vårat område och vill lära sig mer. Det är värdefullt att vi får vara med och berätta om det vi har att erbjuda på vår destination och ge dem verktyg för att kunna svara på frågor från gästerna som besöker dem i stugorna.

Vintern är uppdelad i två perioder och de stugvärdar som är första perioden stannar fram till påsk för att sedan lämna platsen för det gäng som byter av dem för sista perioden fram till 1 maj. Flera av dem har varit stugvärdar tidigare i Vindelfjällen.

Onsdag 21 februari körs alla stugvärdarna ut till sina stugor och från och med fredag 23 februari är de installerade och klara att ta emot gäster.
Även i år kommer det vara våffelservering i Viterskalstugan tisdag till söndag kl.11.00-16.00 med start på lördag 24 februari fram till den 30 april.
Bilden här ovanför är nytagen av stugvärden Paul Widén då han och hans fru kom fram till Aigertstugan för sin stugvärdsperiod.

Hur fungerar det om man vill bo i en fjällstuga? Här finns allt du behöver veta»
Här kan du läsa om stugorna efter Kungsleden i Vindelfjällens naturreservat:
Viterskalstugan»
Syterstugan»
Tärnasjöstugan»
Servestugan»
Aigertstugan»