Vi minns Hemavan Hillclimb som ett väldigt lyckat evenemang!

Med en ny tävlingsarrangör i Retro Event och en mängd nya idéer från dem lyckades vi skapa en hejdundrande skotertävling. Retro Events stab genomförde tävlingen med snabba event med bravur. Tävlingen hade 2018 sex tävlingsklasser mot för tidigare tre klasser. Damerna hade självklart en egen klass och antalet startande damer ökade med över 70 % från året innan. Skotersporten är het!

En annan nyhet för året var en stor digital skärm som dels livesände hela tävlingen och dels spelade upp reklam där man före tävlingen hade chans att köpa in sig. Det var ett ypperligt tillfälle att på ett tydligt sätt marknadsföra sig till ca 2000 personer. Rana Blad kopplade in sig på livesändningen så även på deras hemsida kunde läsarna följa tävlingen.

Vi hade rekord vad gällde antalet anmälda förare men på tävlingsdagen faller det alltid bort ett gäng. Till slut på start stod ca 100 deltagare.

Sledstore sponsrade tävlingen med pallpriser i alla klasser och vi hade JK Event på plats med ett stor tältkåta. Fjällvinden skötte publikvärdar, entré och grill och Yngvessons maskin och Skruf snus deltog som utställare.

Allt som allt blev det en väldigt lyckad dag med lagomt bra väder, nöjda åkare och många besökare. Totalt räknar vi med att ca 1 800 personer besökte arenan, då är både inlösta, funktionärer, förare och andra inräknade. Vårt evenemang på Facebook sågs av närmare 90 000 unika personer vilket vi tror med största sannolikhet är något slags rekord.

Vi är mycket nöjda med årets upplaga och hade inte kunnat klara av att genomföra dels alla förberedelser men även själva tävlingen om det inte vore för alla som ställer upp och hjälper till. Ett bra samarbete är A och O vid ett sådant här stort evenemang så vi vill rikta ett STORT TACK till alla som lånat ut grejer till Visit Hemavan Tärnaby och Fjällvinden, som sponsrat med varor och tid, till alla som delat evenemanget på Facebook, till alla som fixat, donat och grejat i samband med tävlingen och stort tack till alla som besökte eventet.

/ Arrangörerna Gina Gustafsson & Gunnel Enetjärn, Visit Hemavan Tärnaby