Ett gott värdskap ger nöjda gäster/ kunder, detta stärker våra varumärken och ger i förlängningen fler besökare och/ eller att de stannar fler dagar hos oss och i slutändan genererar det mer klirr i kassan.

Varför är det så viktigt med Värdskap kanske någon undrar, och någon annan kanske tycker att det där med värdskap det har vi redan gjort på vårt företag så det kan vi redan. Värdskap är ett redskap och en metod som vi måste arbeta med varje dag och bygga in det i vår dagliga verksamhet.

Koncept för gott värdskapsarbete

Visit Hemavan Tärnaby har ett koncept som vi arbetade fram tillsammans med personal och arbetsledare för drygt fyra år sedan. Konceptet sammanfattades i ett värdskapskort där de ledord som vi kom fram till ska vägleda oss i mötet med gäster/ kunder. De orden är välkomnande, personligt och stolt, och på värdskapskortet kan ni läsa mer om vad de orden innebär.

Nominera årets Värdskapsmästare

Ett resultat av det här arbetet är också att vi efter varje vinter utser säsongens Värdskapsmästare.

Välkommen att nominera personer i vår destination som gör det där lilla extra, och som möter våra gäster/ kunder / kollegor med glimten i ögat. För att nominera en person ska man skriva en motivering och tala om varför just den personen ska bli Hemavan Tärnabys Värdskapsmästare och sedan maila det till info@hemavantarnaby.se senast den 24 april 2020.

Vinnaren kommer att uppmärksammas på Företagarfesten som går av stapeln i Hemavan den 8 maj.

Enkät om värdskap

I Projekt Bärkraft har vi genomfört en undersökning om hur företagen jobbar med värdskap. Resultatet av undersökningen visar att företagen har ett behov av stöd och utveckling när det gäller sitt värdskapsarbete.

Utifrån de svar vi fått in utarbetar vi nu olika stöd i frågor om värdskap. Konkreta tips och checklistor kommer att finnas på vår webb under våren.

 

Gunnel Enetjärn

Gunnel Enetjärn

Har du frågor och funderingar kring värdskap och Värdskapsmästaren får du gärna höra av dig till Gunnel Enetjärn på Visit Hemavan Tärnaby.

Gunnel@hemavantarnaby.se

Tel 0954-104 50