Den 21-24 mars 2017 har tre tyska journalister varit på rundresa i Västerbotten. De började började sina upplevelserika dagar med skridskoåkning i Tavelsjö och fortsatte sedan med skotertur och hundspann, norrsken och kokkaffe för att under fredagen den 24 mars avsluta resan här hos oss i Hemavan Tärnaby. Här fick de ta del av vår historia och berättelser från nutid och dåtid, de fick prova skidåkning och äta god mat. Hemresan gick från Hemavan med mellanlandning på Arlanda. 

Det skal blir intressant att se hur responsen från resan tas emot i Tyskland. Vi har sett en ökning av tyska gäster, särskilt sommartid. De verkar även vara intresserade av vinterprodukten som helhet, inte specifikt skidåkning, utan allt – hundspann, skoter och turskidåkning. De uppskattar också glesheten och avsaknaden av liftköer.

Journalisterna kom ifrån Rhein-Neckar-Zeitung (reseguide en gång i veckan) , Berliner Kuriren (reseguide en gång i veckan) , Outdooractive. Resan arrangerades av Västerbottens turism i Lappland och Visit Sweden.