Söndag den 17:e juni höll Gina Gustafsson en visningsresa för turoperatören Voigt Travel från Nederländerna. Kontakten med Voigt fick Gina och Birgitta Corin på besöks- och resemässan Vakantienbeurs i Utrecht, Nederländerna, som vi deltog på i januari 2018.

De hade fyra representanter närvarande i Hemavan Tärnaby under visningsresan, varav två jobbade inom produktion (dom hittar nya resmål och paketerar resor) och två av dem jobbade inom försäljning. De vill att alla inom hela ledet i Voigt ska ha god kännedom om de destinationer de säljer. Voigt arrangerar resor för privatpersoner till bland annat Sverige, Norge, Finland, Island och Italien. I dagsläget paketerar de fly n´ drive resor till Skellefteå där gästen efter att ha flugit till Skellefteå åker vidare med hyrbil längs en förutbestämd rutt med ett antal stopp för boende och aktiviteter längs vägen. Deras holländska gäster är intresserade av natur och kultur vilket var precis vad vi visade upp här i Hemavan Tärnaby.

De spenderade en natt på Tärnaby Fjällhotell innan vi utforskade området hela söndagen. Vi besökte Hans och Erica Simu i Boksjön, där Voigt fick veta mer om deras vision angående att bli ett besöksmål med fokus på soft adventure, det vill säga med lättillgängliga, enkla aktiviteter som passar många olika typer av besökare. Vi fick också följa med Erica i bagarstugan vilket är en av aktiviteterna de arrangerar. Därefter besökte vi Naturum och Fjällbotaniska trädgården, vi åt en riktigt god lunch, som till största del bestod av lokala råvaror, hos Nannas Kök & Bar och därefter hälsade vi på hos Stig på Trolltunet. Vi fortsatte sedan ut till Atoklimpen där Erika Fjellgren Utsi guidade oss i kulturreservatet. Dagen avslutades på Hemavans Fjällcenter där de senare åt middag och spenderade natten innan de på måndagsmorgonen fortsatte resan

Sammanfattningsvis var det en mycket bra dag och de fick kontakt med många olika företagare. En gemensam nämnare för dagens alla aktiviteter och möten är passion. Det finns så många kloka, duktiga företagare i området som på ett eller annat sätt drivs av och brinner för sitt sätt att leva. Alla jobbar med olika saker och på olika sätt men de har alla samma kärlek för det dom gör (och för området!) och det är så inspirerande och kul att kunna ”visa upp” det för andra, för Voigt i det här fallet.

Tack till alla er som på något sätt bidrog till den här visningsresan, det är ni som är kärnan i hela vår destination.

Vid tangenterna / Gina Gustafsson, Visit Hemavan Tärnaby.