VHT och Storumans kommun har haft ett infomöte för att summera vintern som varit, lyfta frågor som bland kom upp på säsongsutvärderingen med företagen eller som kommit in under säsongen.

Erika och Siv hälsar att det gått bra att sälja ledbevisen uti i bygden. Antalet sålda ledbevis minskade något i år – dock har höjningen gjort att summan in blivit betydligt högre, totalt 583 sålda ledbevis i år mot 654 förra året. Försäljningsmässigt märks att Statoil Hemavan slagit igen sin verksamhet och det tappet behöver vi andra bidra till att fylla – det krävs att vi talar om det personligen, i olika kanaler och påminner om vikten av att vara med.

Ett lyckat initiativ av Trolltunet gjorde att det även såldes ledbevis á 100 Kr till de gäster som hyrde skoter.

Visit Hemavan Tärnaby kommer att projektleda arbetet med skoterkartan ännu ett år – här har noterats flera utvecklingsområden och det fångas vi upp efter semestrarna.

I maj 2017 genomfördes en enkätundersökning via kommunens facebooksida ”Skoterleder i Hemavan Tärnaby”. Totalt har 124 skoteråkare svarat och resultatet visar att många varit nöjda eller mycket nöjda med informationen den här vintern. Här kom även in många bra förslag på hur vi kan arbeta och förbättra oss till kommande säsong.

Klicka här länken nedan för att se hela resultatet från undersökningen.