Projekt Bärkraft erbjuder kostnadsfri hållbarhetscoachning tisdagar jämna veckor kl 09.00-10.00.

 Anders från Visit Hemavan Tärnaby och Carolin från Gold of Lapland kopplar upp sig digitalt och finns redo att svara på era frågor rörande hållbarhet.

Länk till mötet finns längre ner på sidan.

En tydlig hållbarhetsprofil kan ge turismföretag konkurrensfördelar

”Intresset för hållbarhet bland konsumenter har ökat. Konsumenter är positiva till olika miljöcertifieringar, vilket
bland annat tar sig uttryck genom högre upplevd kvalitet, nöjdhet och en bättre bild av företaget”
Tillväxtverket

Bärkrafts syfte är att utveckla ett mer hållbart näringsliv med särskilt fokus på besöksnäringen. Målet är att få företag att göra en handlingsplan för sitt eget hållbarhetsarbete och därmed bidra till hela destinationens utveckling. Vi finns här för dig som företagare att komma vidare med ditt hållbarhetsarbete. Ingen fråga är för liten att ställa. Alla är nybörjare första gången.

Uppslag till frågeställningar

  • GSTC, vad är det och hur börjar man med sitt hållbarhetsarbete?
  • Vad kan jag som restaurang göra i mitt hållbarhetsarbete?
  • Hur skapar jag ett aktivt hållbarhetsarbete på min boendeanläggning?
  • Mindre företag, enmansföretag. vad kan jag göra?
  • Jag behöver hjälp med min miljöplan och hållbarhetspolicy. 
  • Hur kan jag synliggöra mitt befintliga hållbarhetsarbete?
  • Vad är Västerbotten experience?
  • Eller din egna fråga. Koppla upp dig och ställ den till oss

Du är också välkommen att delta på mötet för att lyssna på andras tankar om hållbarhetsarbete.

Anders Sandström

Anders Sandström

Hållbarhetscoach Visit Hemavan Tärnaby

Anders har erfarenhet från hållbarhetscoachning från olika uppdrag inom hotell och restaurangbranschen. Har tidigare drivit en fjällstation med stort hållbarhetsfokus. Källsorterar sina sopor och drivs av organisationsutveckling.  Anders har utbildning inom kulturgeografi (turism) och en magisterexamen i sociologi (ledarskap och organisation) vid Umeå universitet.

Kontaktuppgifter:
anders.sandstrom@hemavantarnaby.se
+46(0)70 302 42 60

Carolin Vallgren

Carolin Vallgren

Hållbarhetscoach Gold of Lapland

Carolin tidigare jobbat med bland annat landsbygdsfrågor och hållbarhet inom offentlig verksamhet. Tidigare globetrotter som nu landat i fina Västerbotten och jobbar för mer hållbarhet. Har rökt renhjärta i Grythyttans ugnar och pluggat miljövetenskap med inriktning livsmedel. Kan även mat ur ett hälsoperspektiv, och pratar spanska, casi fluyente.

Kontaktuppgifter:

carolin.vallgren@goldoflapland.com
+46(0)70 678 10 29

Mötena är vid följande tillfällen:
kl 09.00-10.00

Mötet är online via plattformen Whereby.com kl 09.00-10.00. Du behöver endast en länk för att delta vilket du får på knappen ovan. Du får testa ljud och video innan du ansluter till mötet. Läs gärna våra tips för digitala möten innan du ansluter.

Mer om vad vi gör inom projekt Bärkraft

Vatten

Att spara energi & vatten är antagligen de enskilt mest motiverade insatserna att göra för att gå mot en mer hållbar verksamhet. Genom att satsa på en mer effektiv energianvändning och förnybar energi kan du minska dina driftskostnader. Både små och stora åtgärder...

Transporter

Resor innebär transporter. Det ligger i sakens natur. Globalt bedöms turismen stå för fem procent av de fossila koldioxidutsläppen, medan den siffran i Sverige är hela 11 procent. Men det är inte bara människor som färdas och fraktas – en stor del av transporterna är...

Med bildspråk i fokus – en handbok!

Har du tänkt på vilket bildspråk du använder dig av i din kommunikation? Eller tänker du på vilka bildspråk du själv exponeras för varje dag? Har du reagerat på hur varor, upplevelser och tjänster marknadsförs?Ett av projektets röda tråd handlar om jämställdhet och...

Digital studieresa till Järvsö!

Under hösten deltog fyra av Bärkrafts medarbetare på en studieresa arrangerad av Region Västerbotten Turism. Resan var till Järvsö, som är ett exempel på hållbar utveckling av näringslivet. Resan var mycket inspirerande för medarbetarna, både gällande studiebesök,...

Bärkrafts hållbarhetsambassadör: ”Köp inte så mycket prylar!”

Gustav Corin är en av projekt Bärkrafts hållbarhetsambassadörer. Han pratar om hållbarhet med sina vänner och försöker själv att göra så smarta och kloka val som möjligt för att minska sina egna avtryck. När Bärkraft får tag på honom för ett samtal befinner han sig i...

Resultat från värdskapsenkäten

Under januari–februari ställde vi frågor om värdskap och hur företagen i vårt projektområde arbetar med det. Vi har fått in 31 svar vilket vi anser vara ett godkänt antal för att kunna se tendenser och mönster. Projektets kommunikatör Anki Berg sammanfattar resultatet...

Hur ska det gå till i praktiken?

Ja, det beror lite på hur många ni är i verksamheten. Driver du det själv, eller med din bättre hälft har ni säkert redan sett nyttan och har ett engagemang. Då handlar det kanske mest om att sätta mål, göra en plan vid frukostbordet och sätta igång. Är ni några fler...

Restaurang

Vad och hur vi äter är ett konkret sätt att ta hänsyn till flera av de globala hållbarhetsmålen. Många gör redan medvetna val privat och allt fler restauranger tar också sitt ansvar. På nätverket Hållbara restaurangers hemsida kan du som driver restaurang få många...

De fyra P:na

I en krönika i digitala tidningen Besöksliv den 28 april 2020 gjorde Anders Johansson en analys av besöksnäringens möjlighet att överleva efter Corona. Här återger vi hans fyra P:n. Produkt Fundera på vad som är själva kärnprodukten. Övernattning är ett komplement...

Testpatrull tar tempen på hållbarhet

I veckan har projekt Bärkraft en testpatrull ute på vägarna för att ta tempen på hållbarhetsarbete i praktiken i projektområdet på svensk sida. Restriktioner med anledning av Corona gjort att resan inte kan göras över gränsen till Norge och vår projektpartner...